Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Đonlagić: SDS i PDP su podrškom Dodiku zabranili sebi rad

18. 02. 2020 - 08:44
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

Zastupnik DF-a u Parlamentu BiH Dženan Đonlagić raagirao je na sinoć usvojene zalljučke u NSRS, kazavši da se radi o protivustavnim Zaključcima i da dirigovanje iz Beograda ovdje neće proći.

 

- Da bi skrenuo pažnju sa nadolazeće potrebe da prizna nezavisnost Kosova, Aleksandar Vučić i zvanični Beograd su orkestrirali krizu i prelili priču u Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, napisao je Đonlagić.

Dodaje da je potpuna laž i politička konstrukcija, bez pravnog utemeljenja, da je Republika Srpska strana potpisnica Sporazuma iz Daytona. 

- Jedna od strana potpisnica Sporazuma iz Daytona je Republika Bosna i Hercegovina. Ono što Dodik jeste uspio je da zada konačni, završni politički udarac, te politički udavi SDS i PDP, takozvanu opoziciju, koji su "nasjeli" na njegovo orgijanje u entitetskoj Skupštini, naveo je Đonlagić i dodao:

- Sada kada im je "zabranio" djelovanje u državnom parlamentu, sa skromnih 2 zastupnika SDS-a i 2 zastupnika PDP-a, neće imati nikakvu priliku da kritikuju rad zastupnika SNSD-a. Konačno, SNSD će ih politički dokrajčiti na lokalnim izborima u oktobru ove godine.Zadnje dodane

Preporučujemo