Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Marić u Udri muški : "Fašizam na djelu"

17. 02. 2020 - 12:39
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

"Nemojte se kriti pod glupostima fašizma", poručuje Batko u emisiji "Udri muški", i nastavlja u obraćanju bh. naciji, "ustajemo za Sarajevo, Beograd, Zagreb, Ljubljanju, Podgoricu i Skopje. Svi mi koji otvaramo frontove, postali smo najevći neprijatelji. Dosta šukanja, medicina će vam dokazati da smo svi toliko različiti, a zapravo, isti. Koji majmuni mogu nagovoriti sinove da se ubijaju? Majmuni pokvareni, gradovi su nam pusti, nigdje nikoga, kilometrima sijalica ne gori, a vi nas ubjeđujete da će neko nekome nešto oduzeti. Putem medija je izrečeno najviše zliočina i zbog toga svako treba da ima odgovornost i prema najmanjoj riječi.

Gošća u jutarnjoj emisiji "Udri muški", politička analitičarka Ivana Marić.

Marić: „Sad će petnaesta godišnjica od početka priče o otjepljenju Republike Srpske. Možda bismo mi trebali ovdje, u Federaciji, napraviti referendum, da mu pomognemo. Izbori su daleko, ali vjerovatno  nešto krije i zataškava, pa zato ovolika pomama oko referenduma. Nemaju političkih rezultata kojima bi počeli kampanju, pa je onda priča o referendumu pogodna. Nemaju rezultate sa kojima bi mogli izaći u javnost, kako je to uradila Vlada Kantona Sarajevo. Trojac Dodik -Izetbegović- Čović zajedničkim snagama uništava Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da će njima i svima onima kojima je samo lični interes bitan, uskoro biti politički kraj.

Stalno nas plaše time da će neko doći po našu djecu, a zapravo, nas tretiraju kao djecu. Rat nam nije bio tako daleko. Kada ga neko spomene i dalje se štrecnemo na to.  Na sreću, ovi koji zazivaju rat su samo propangadisti, jer u slučaju rata, oni imaju naviše da izgube. Čović je dobio najveću moć, a proporcijalno, ima najmanje glasova. On blokira vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine, tu nema Dodika. Međutim, om ne mora nikome ništa odgovarati. Njegovi kadrovi su uništili Aluminijum. Ovo nije problem, nego fašizam na djelu. 

Naši političari se ponašaju kao osvajači koji  dođu, zauzmu ministarstvo, opljačkaju ga i odu, ne uviđajući da pljačjaku svoj teritorij. U tome je bila Vlade Kantona Sarajevo, koja je zajedno radila i imala rezultate iza sebe. Sad ćemo vidjeti šta će biti kad dođu novi osvajači. Ljudi u BiH se ne mrze, ali im se stalno kljuca da će neki doći, pa odvesti djecu, koje je sve manje. Zahvaljujući nesposobnim vođama, zemlja i nakon skoro trideset godina izgleda kao da je rat juče završio.

Dodik nema pravni usnovu da raspiše referendum. To može biti anketa, ali davati toliko novce za anketu čije odgovore unaprijed zna, jer je on kreator te situacije, je suludo. On može samo u Parlamentu zatražiti promjenu Ustava, ali to se neće desiti.“

 Zadnje dodane

Preporučujemo