Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

"Kada se prijeti opstojnosti BiH, službena politika Hrvatske ponovo šuti"

17. 02. 2020 - 11:03
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: N1

Povodom najnovijih dešavanja na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini, oglasili su se iz Hrvatske stranke BiH.

"Tko šuti slaže se (Qui facet fatetur), stara je latinska izreka. Kao i u ranijim slučajevima kada su se pred njezinim dvorištem proizvodile krize čiji je stvarni cilj onemogućavanje integriranja BiH u sigurnosne, političke i ekonomske asocijacije zemalja slobodnog, demokratskog svijeta, službena Hrvatska šuti. Tako i ovih dana kada se zbog jedne odluke Ustavnog suda BiH proizvodi nova kriza i prijeti opstojnosti Bosni i Hercegovini, službena politika Hrvatske ponovo šuti", navode iz Hrvatske stranke BiH.

Kako navode, na nove prijetnje Bosni i Hercegovini, Hrvatska kao potpisnica Mirovnog sporazuma u BiH kojim BiH garantira suverenost, teritorijalni integritet i političku neovisnost - šuti.

"Dok veleposlanstva pet najutjecajnijih zemalja u BiH i članice NATO saveza reagiraju i osuđuju proizvođače nove bh. krize, veleposlanstvo Hrvatske, članice NATO saveza - šuti. Ona šuti i kao članica Europske unije, iako predstavništvo Unije u BiH s pravom ukazuje kako su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obvezujuće i kako dovođenje u pitanje odluke Ustavnog suda znači narušavanje vladavine prava - temeljnog načela demokratskih društava. Hrvatska šuti i kao predsjedavajuća Europske Unije i koja se, kao takva, navodno, zalaže za pridruživanje BiH toj asocijaciji. Hrvatska šuti kao članica NATO-a, kao članica i predsjedavajuća EU i kao potpisnica Sporazuma kojim i sama garantira suverenost i cjelovitost BiH. Dijeli li i Hrvatska iste vrijednosti kao što HDZ BiH dijeli sa proizvođačima nove be-ha krize? Šutnja to znači", poručuju iz Hrvatske stranke BiH.

TAGOVI:Zadnje dodane

Vlasnik Violete: Kupio sam respiratore, vlast se mora uključiti da ih dopremimo!

Petar Ćorluka, vlasnik kompanije Violeta iz Gruda, kazao je za N1, da je ova firma uplatila 400.000 maraka za medicinsku opremu i tako pomogla zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini u uvjetima borbe protiv korona virusa. Respiratore i medicinsku opremu Ćorluka je kupio u KIni. Navodi da je pokušao opremu kupiti i od evropskih proizvođača, ali niko nije mogao garantovati isporuku prije augusta

Ponovo dozvoljen rad trgovinama kućanskim aparatima, bijelom tehnikom i namještajem

Na današnjoj 13. vanrednoj sjednici Federalnog štaba Civilne zaštite izmijenjena je dosadašnja naredba o obustavi rada u djelatnosti trgovine na području FBiH, pa se novom naredbom od obustave rada izuzimaju i trgovine kućanskim aparatima i bijelom tehnikom i trgovine namještaja, uz osiguranje protoka kupaca i klijenata na način da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 1,5 metar između osoba uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera