Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA: Novi program kadaveričnih transplantacija zvanično počinje danas

17. 02. 2020 - 10:29
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U suradnji OTVORENE MREŽE, prof.dr. Lionela Rostainga, C.H.U. Grenoble i bolnice "Minsk scientific and practical center for surgery, transplantology and hematology" u Minsku, sa beogradskog aerodroma za Minsk, ovoga jutra otišao je prvi pacijent iz Programa transplantacije OM-a čime zvanično počinje novi program kadaveričnih transplantacija bubrega.

Ova već prethodno najavljena suradnja, predstavlja novu šansu za sve pacijente iz kadaveričnog programa. OTVORENA MREŽA nastavlja svoj program i u Francuskoj, a novi program u Minsku pružiće brže mogućnosti za kadaverične transplantacije obzirom da je u Francuskoj u posljednjih nekoliko godina smanjen broj istih.

Koordinatorica OM-a, Irma Kolja, javljaće nam se ove sedmice iz Minska gdje će pacijent iz programa OM-a obavljati predtransplantacione preglede. U februaru, martu i aprilu pacijenti iz programa OM-a odlaziće na predtransplantacione preglede, a onda ubrzo očekujemo i prve pozive iz Minska za kadaverične transplantacije bubrega.

Liječenja pacijenata iz Programa transplantacije OTVORENE MREŽE u inostranstvu možete podržati pozivima na jedinstvene telefone 17030 i 17050.Preporučujemo