Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

I Kanada će evakuirati svoje državljane s kruzera Diamond Princess

16. 02. 2020 - 11:21
|
|
by udrimuski.ba/Hina
|
foto: AFP

Kanada će poslati avion za evakuaciju svojih državljana s kruzera “Diamond Princess”, koji je u karantinu u Jokohami u Japanu, saopštila je kanadska Vlada.

Kanadski putnici, kod kojih su primjećeni simptomi infekcije virusom korona neće se moći ukrcati na avion i biće prebačeni u japanske bolnice gdje će primiti odgovarajuću njegu.

Po dolasku u Kanadu putnici će biti zadržani u karantinu od 14 dana.

Sjedinjene Američke Države i Hong Kong najavili su slanje aviona u Japan kako bi preuzeli svoje državljane koji su u karantinu na kruzeru.

Kruzer, sa oko 3.700 putnika i članova posade, u karantinu je od 3. februara od kada se muškarac zaražen virusom korona iskrcao sa broda u Hong Kongu.

U međuvremenu, kod još 70 ljudi na brodu dijagnostikovana je infekcija virusom korona i sada je ukupan broj zaraženih 355, rekao je danas japanski ministar zdravlja Kacunobu Kato.

Sve osobe na brodu kod kojih se utvrdi infekcija prebacuju se u japanske bolnice.

TAGOVI:Zadnje dodane

Turska uvela "dobrovoljnu" karantenu

Stopa zaraženih u Turskoj nadmašila je većinu drugih zemalja u zadnja dva tjedna s još 2.069 slučajeva u zadnja 24 sata, rekao je ranije u petak ministar zdravstva pozvavši na šire mjere za suzbijanje epidemije