Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ko će u Ligu prvaka umjesto Manchester Cityja naredne sezone

15. 02. 2020 - 10:35
|
|
by udrimuski.ba/Sport Klub
|
foto: Reuters

UEFA i Premijer liga nisu još uvijek zvanično potvrdile šta za klubove u Premijer ligi znači kazna koju je UEFA izrekla Manchester Cityju.

Naravno, odmah se postavlja pitanje šta za ostale klubove u Premijer ligi znači izbacivanje Cityja iz Lige šampiona. Premijer liga i UEFA nisu se zvanično oglasile po ovom pitanju, ali pravila UEFA su prilično jasna.

Pravilo 4.08 kaže:

"Klub koji ne može da učestvuje u takmičenju biće zamijenjen prvim sljedećim na tabeli iste lige istog saveza ako taj klub ispunjava uslove za učešće u takmičenju. Jedno potencijalno rješenje je da će se za najveće evropsko klupsko takmičenje plasirati petoplasirana ekipa na tabeli".

Pogleda na tabelu Premijer lige u ovom trenutku u poziciju da direktno ide u Ligu šampiona stavlja Sheffield United koji na petom mjestu ima dva boda više od Tottenhama, ali i meč više u odnosu na ekipu iz Londona.

Za zvaničnu potvrdu direktnog plasmana petoplasiranog tima u Ligu šampiona i UEFA i Premijer liga sigurno će sačekati odluku po žalbi koju će uložiti Manchester City.Zadnje dodane

UEFA odgodila finala Lige prvaka i Europske lige

Zbog pandemije koronavirusa Europska nogometna federacija (UEFA) odgodila je finala Lige prvaka i Europske lige, te finale Lige prvaka za nogometašice koja su trebala biti odigrana u svibnju, a odluka o novim terminima nije donesena