Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Bajević sa saradnicima obišao sedam potencijalnih reprezentativaca

11. 02. 2020 - 13:27
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

U okviru Plana aktivnosti za nastup fudbalske reprezentacije BiH u baražu, koji je usvojen na sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH 29. januara 2020, članovi stručnog štaba su i protekli vikend proveli na putu.

U planu je bila posjeta sedmorici igrača i taj dio posla je uspješno završen, što je potvrdio i jedan od pomoćnika selektora Duška Bajevića Slaven Musa.

"Sve smo obišli i super smo zadovoljni obavljenim poslom. Prezentirali smo igračima ono što će se od njih tražiti kad stignu na okupljanje a njihove reakcije su zaista sjajne. Svi su željni igre i dokazivanja, te sa posebnim motivom iščekuju nastup u play-offu. Igrači su oduševljeni ovakvim načinom komunikacije, a i za nas je puno bolje kad ih možemo lično posjetiti i razgovarati", kazao je Musa za službenu stranicu Saveza.  

Musa je dodao kako je bilo naporno, da su obišli Zagreb, Milano, Firencu, Rijeku ali da je vrijedilo jer su vidjeli fantastične reakcije naših reprezentativaca kad su ih upoznali sa načinom rada i razmišljanja. 

"Dodatno smo ohrabreni, nakon razgovora sa Krunićem, mogućnošću njegovog oporavka do utakmice baraža. Imamo dosta informacija i sve će to biti sadržano u izvještaju koji ćemo prezentirati selektoru na narednom sastanku", istakao je Musa. 

U tom izvještaju će se svakako naći i detalji vezani za aktivnosti Adnana Čustovića čiji zadatak proteklog vikenda je uključivao praćenje nastupa Ermedina Demirovića i Miroslava Stevanovića.

Pored članova stručnog štaba, i sekretar Darko Ljubojević ima dosta obaveza.

"Kao što smo najavili, naš glavni cilj je plasman na EURO 2020. Sve aktivnosti su u ovom trenutku usmjerene na konkretne segmente, odnosno pružanje logističke podrške kako bi posjete igračima prošle bez komplikacija. Ove pripremne aktivnosti za utakmice baraža idu u dva pravca. Jedan je da tako kažem, čisto fudbalski, gdje analiziramo protivnike i njihove igrače, naravno poseban fokus je na našim fudbalerima, a drugi pravac predstavlja sve one tehničke detalje koje je neophodno pripremiti da bi se ovo prvo realizovalo", istakao je Ljubojević. 

Podsjećamo, reprezentaciju Bosne i Hercegovine 26. marta u Zenici očekuje utakmica polufinala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Sjeverne Irske, a ukoliko ostvari pobjedu tri dana kasnije će na istom stadionu igrati protiv pobjednika duela između Republike Irske i Slovačke za konačni plasman na EP.Preporučujemo