Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Priča o starcu, dječaku i magarcu...

07. 03. 2020 - 12:15
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Starac, dječak i magarac išli su u grad.

Dječak je jahao na magarcu, a starac je hodao.

Na putu su susreli neke ljude koji su primijetili da je sramota da starac pješači, a dječak jaše. Starac i dječak su pomislili da bi primjedbe mogle biti opravdane pa su zamijenili uloge. Poslije su susreli druge ljude koji su primijetili: „Kakva sramota, dopušta da dječak pješači“!

Zaključiše da obojica pješače. Uskoro su susreli još neke ljude koji su rekli da su ludi kad pješače pokraj magarca kojeg mogu jahati. 

Odlučili su, dakle, obojica zajahati magarca. Nakon toga susretoše neke koji ih prekoriše riječima da je strašno ružno takav teret staviti na leđa jednog magarca. Dječak i starac zaključili su da vjerojatno imaju pravo pa su odlučili nositi magarca.

Dok su prelazili mostom stisak im je popustio te je magarac pao u rijeku i ugušio se.

Ako se pokušaš svakom svidjeti, znaj da će u toj priči uvijek netko izaći kao gubitnik.

Opusti se i živi.

 Zadnje dodane

ONLINE PROGRAMI JUBILARNOG IZDANJA MODULA MEMORIJE 2020 POČINJU 4. APRILA

J.U. MES objavio je program jubilarnog, 25. izdanja Modula Memorije, kao i informacije o tome šta nas u narednom periodu očekuje, ali i koji programi su zbog novonastale situacije odgođeni za drugi dio godine. Osim najave izmijenjenog programa koji je predstavio direktor Nihad Kreševljaković, centralni dio videa bio je razgovor u kome su učestvovali: Paul Lowe, fotograf; Guilliaume De Fontanay, reditelj i Hana Bajrović. Razgovor i predstavljanje programa emitovani su u video formatu na web stranici Festivala MESS, zvaničnom Youtube kanalu Festivala MESS https://www.youtube.com/user/FestivalMESS i Facebook profilu Festivala MESS https://www.facebook.com/festivalMESS