Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Brad Pitt osvojio svog prvog Oscara kao glumac

10. 02. 2020 - 09:10
|
|
by udrimuski.ba - Hina
|
foto: Reuters

Prvi Oscar na 92. dodjeli nagrada Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti pripao je Bradu Pittu za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Bilo jednom... u Hollywoodu".

Uz Brada Pitta u toj su kategoriji nominirani bili i Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neigborhood), Anthony Hopkins (The Two Popes), Al Pacino (Irac) i Joe Pesci (Irac).

Film "Bilo jednom.... u Hollywoodu" nominiran je u još devet kategorija, među kojima i za režiju (Quentin Tarantino), glavnu mušku ulogu (Leonardo DiCaprio) i originalni scenarij.

Bradu Pittu je ovo prvi glumački Oscar, a 2014. godine Akademijinu nagradu dobio je kao jedan od producenata filma "Dvanaest godina ropstva".

Konkurenciju za ovogodišnje Oscare s 11 nominacija predvodi film Todda Phillipsa "Joker", smješten u svijet stripovskog junaka Batmana.

Nagrada Oscar dodjeljuje se od 1929., do sada je uručeno 3140 statua, a poznato ime Oscar nosi od 1939. godine. Dobitnika bira gotovo 8000 članova Akademije, a do samoga otvaranja omotnica na pozornici, Akademija ne zna koliko će se nagrada ukupno dodijeliti. Ime dobitnika gravira se nakon ceremonije.

TAGOVI:Zadnje dodane