Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Selektor Bajević: Razgovarao sam s Vranješom, i opet ću...

25. 01. 2020 - 12:37
|
|
by udrimuski,ba/N1
|
foto: arhiva

Dušan Bajević, novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, obratio se danas javnosti prvi put zvanično nakon preuzimanja nove uloge u kući bh. fudbala.

On je kazao da je novi posao velika čast za njega i da će to biti veliko zadovoljstvo.

''Istina je da u tom periodu kada je predsjednik predložio da budem taj koji će nastaviti i doći na Robijevo mjesto, nisam u tom momentu mnogo razmišljao, ali su dani sve bili kraći i kraći i morala se odluka donijeti. Vrijeme koje sam proveo u Fudbalskom savezu me obavezalo. Vrhunac je kad ste na čelu reprezentacije. To je jedno veliko zadovoljstvo, da pokušamo reprezentaciju da dovedemo na Evropsko prvenstvo'', ispričao je Bajević na početku obraćanja.

''Vranješ je dio reprezentacije već dugo. Dao je mnogo reprezentaciji, sigurno je da njemu niko ne osporava zalaganje i dobre igre, ali sigurno da mora voditi računa o ponašanju van terena. Mislim da je najviše zavisi opet od njega samoga. Ja jesam razgovarao s njim, razgovaraću još jednom, da budem siguran. Ali najviše od njega zavisi'', rekao je on.

Bajević je poručio da će ''razgovarati sa svima'', da fudbaleri koje BiH ima igraju u velikim klubovima i da će to ponašanje morati prihvatiti i ovdje.Zadnje dodane

UEFA odgodila finala Lige prvaka i Europske lige

Zbog pandemije koronavirusa Europska nogometna federacija (UEFA) odgodila je finala Lige prvaka i Europske lige, te finale Lige prvaka za nogometašice koja su trebala biti odigrana u svibnju, a odluka o novim terminima nije donesena