Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Urban Instinkt objavio video spot za pjesmu "Španac"

21. 01. 2020 - 12:28
|
|
by udrimuski.ba/M. Ilić
|
foto: Facebook

Tuzlanski bend Urban Instinkt objavio je novi video spot. Riječ je o videu za pjesmu "Španac", koja se nalazi na njihovom albumu "Spreman sve da dam", koji je objavljen u aprilu prošle godine.

"Video spot za pjesmu Španac je snimljen u Tuzli pod režiserskom palicom Gorana Brekala. Pjesma je snimljena na nekoliko lokacija u Tuzli, a glavni glumac u ovome video spotu je Irfan Kasumović. Tekst pjesme i video spot govori o mladim ljudima kojima je dosta šuplje političarske priče i koji bojkotuju laži i jeftinu nacionalističku retoriku koja se širi putem medija sa ciljem zatupljivanja i širenja mržnje. U ovome spotu mladi su odlučili da uzmu stvari u svoje ruke te obrate pažnju glavnome glumcu, koji predstavlja običan narod, na prevaru i simbolično mu predaju palicu, koja simbolizuje snagu koju posjeduju mladi. Glavni glumac razbijanjem tv-a staje u kraj režimskim medijimai njihovim suludim idejama", istakao je basista i vokal benda Mirza Čardžić.

Dodaje da je publika reagovala odlično i da pozitivne kritike dolaze iz cijele regije.

"Čim smo izdali album, sama pjesma je dobila odlične kritike pa smo na osnovu toga odlučili da uradimo video za nju", rekao je Čardžić.

Kaže da već imaju ideju za naredni video spot kojeg planiraju izbaciti za nekih pola godine.

"Siguran sam da će taj video da digne dosta prašine s obzirom na scene koje želimo da snimamo, a koje će biti usko vezane za tematiku same pjesme. Uglavnom, još neka dva video spota možete očekivati za pjesme sa aktuelnog albuma "Spreman sve da dam" u narednih godinu dana. Bend aktivno radi na novim pjesmama i spremamo se za nove koncerte i festivale. Na jesen spremamo i prvu euro turneju zajedno sa par bendova iz Austrije. Siguran sam da će nova 2020. godina biti jako produktivna za naš bend", istakao je Čardžić. Zadnje dodane

Preporučujemo