Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Na autoputu kod Sarajeva zbog magle vidljivost smanjena na 20 metara

17. 01. 2020 - 15:20
|
|
by udrimuski.ba/Anadolija
|
foto: Anadolija

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a u petak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) posebno izdvajaju dionicu autoputa Sarajevo sjever - Sarajevo zapad gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Skreću pažnju i na šire područje: Srebrenika, Gračanice, Tuzle, Bugojna, Ključa i Visokog, kao i na puteve uz rijeke Unu, Sanu, Lašvu, Savu i Drinu. Također, upozoravaju i na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Potrebno je biti pažljiv i zbog učestalih odrona, pa iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka od sedam do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od 11 do 16 sati u petak doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Crna Rijeka - Bjelajce, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce Kola – Stričići – Čađavica - Mrkonjić Grad i Crna Rijeka – Jajce - Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od pet do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima: Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo - Trnovo (Krupac) i Lanište - Ključ.

Na graničnim prelazima u petak ujutru nisu zabilježena duža zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključuju iz BIHAMK-a.

TAGOVI:Preporučujemo