Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Bošković: Protesti SPC koriste se za negaciju CG

17. 01. 2020 - 10:14
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković je komentirajući Zakon o slobodi vjeroispovijesti i  događanja koja su uslijedila nakon njegovog usvajanja, rekao da se galama nije podigla zbog samog zakona, već da je kampanja usmjerena ka negaciji Crne Gore i Crnogoraca kao nacije.

 

"Upravo ovi prosvjedi koje organizira Srpska pravoslavna crkva se koriste kao negacija državnog bića Crne Gore, identiteta i Crne Gore kao nezavisne države. Imali smo izjave pojedinica gdje govore da će se Crna Gora kad tad vratiti Srbiji, što pokazuje da priroda cjelokupnih prosvjeda i galame koja se digla uopće nije Zakon o slobodi vjeroispovijesti, već je ova kampanja usmjerena ka negaciji Crne Gore, Crnogoraca kao nacije i neovisne države", rekao je Bošković, a prenosi Radio-televizija Crne Gore (RTCG).

Mora im se, kako je rekao, poručiti da je zakon stupio na snagu, da se neće povući i da je Crna Gora spremna da razgovara sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom o temeljnom ugovoru.

"I prije zakona nije bila samo SPC registrirana, jer je željela da bude izvan zakona i iznad države Crne Gore. Nadam se da će se Mitropolija dozvati pameti i da će vidjeti da zakon nije usmjeren protiv njih, da daje mnogo veća prava i mogućnosti Mitropoliji da vrši svoju funkciju u Crnoj Gori", poručio je crnogorski ministar. 

Kometirajući litije i molebane koji se održavaju širom Crne Gore, on kaže da je demokratsko pravo MCP da ih organizira, sve dok su skupovi mirni i dok šalju mirne poruke.

Podsjećamo, litije i molebani su počeli nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u noći između 26. i 27. prosinca prošle godine, a organiziraju se dvaput tjedno.Zadnje dodane

Preporučujemo

Ad acta: Nasilje nad djecom u digitalnom okruženju

U emisiji "Ad acta"na Radiju OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Tatjana Drljić, razgovaralo se o rezultatima istraživanja sprovedenih u Bosni i Hercegovini koji ukazuju na da se djeca suočavaju s ozbiljnim problemima u digitalnom okruženju

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica, Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja, obilježava se danas, 26.02.2020. godine u 20 bh. gradova, diskusijom djece i mladih na temu vršnjačkog nasilja i sadnjom drveta prijateljstva