Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Predsjednik Rukometnog saveza BiH najavio povlačenje na kraju mjeseca

16. 01. 2020 - 12:13
|
|
by udrimuski.ba/Klix
|
foto: Facebook

Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević će biti na ovoj funkciji do kraja januara, a ukratko je sumirao šta je sve urađeno u proteklom periodu.

Umičeviću je mandat istekao u novembru prošle godine, ali je na molbu ostalih članova Rukometnog saveza BiH odlučio ostati na tom mjestu do okončanja Evropskog prvenstva.

Kako je istakao, na kraju ovog mjeseca se i definitivno povlači sa mjesta predsjednika saveza.

"Na čelu Rukometnog saveza BiH se nalazim do kraja ovog mjeseca iako mi je istekao mandat u novembru, ali su me zamolili da ostanem do povratka reprezentacije sa Evropskog prvenstva koje se odigrava u Norveškoj, Švedskoj i Austriji", stoji u objavi na Facebooku.

Umičević ističe da jezadovoljan što je savez našao način da reprezentacija ode na Evropsko prventvo, te da igračima i struččnom štabu bude sve plaćeno.

"Moram da kažem da sam uspio zajedno sa Upravnim odborom, tj. djelom UO koji je pokazao interes, da odemo na Evropsko prvenstvo na kome se nismo osramotili. Platili smo igračima putne troškove, dnevnice, te nabavili novu sportsku opremu.
Ovom prilikom se zahvaljujem firmi No1 iz Travnika, kao i BH Telecomu. Nažalost, premijer FBiH gospodin Novalić nam nije uplatio obećanih 100.000 KM koje smo planirali podijeliti igračima kao nagradu", objavio je Umičević.

Umičević ima jasnu viziju kada je u pitanju budućnost bh. rukometa.

"Iz ovog nastupa u Norveškoj ćemo izvući pouku, te ćemo u aprilu početi sa pripremama za Svjetsko prvenstvo jer nam je sada glavni cilj odlazak na SP.
Moramo zavesti red u stručnom štabu, uvesti funkciju sportskog direktora, kao i mjesto generalnog sekretara, te podignuti rad stručnog štaba na jedan viši nivo.
Treba odraditi pripreme za početak proljetnog dijela prvenstva, kao i pripreme za učešće omladinske selekcije B divizije u Bugojnu, te se pokušati vratiti u A diviziju", napisao je Umičević.

"Lično sam zadovoljan onim šta sam uradio za vrijeme svoga mandata, te se nadam da će moj nasljednik ovaj moj rad nadograditi. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu BiH i predsjedniku Izetu Rađi, kao i ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvadu Kurić koji je donirao 100.000 KM ispred Kantona Sarajevo, što je jedina i najveća donacija koju smo dobili. Spasili smo obraz i čast Rukometnog saveza BiH i države BiH, ali je sve to bilo na mišiće i improvizaciju, bez uređenog društva. Reprezentacija treba da bude projekat države", napisao je Marinko Umičević.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo