Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Damir Nikšić u Udri muški: “BiH je zarobljena država! Braća Evropljani dali recept protiv te pošasti”

16. 01. 2020 - 08:23
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Jutros u emisiji Udri muški gost, samostalni zastupnik u Vladi Kantona Sarajevo Damir Nikšić. Autor emisije dr. Almir Čehajić Batko u obraćanju bh. naciji i gostu kaže: Fašizam maršira i ulazi u bh. gradove..”

Nikšić: “Ne čeka fašizam da se kobila popiša. Kod nas imaš tri šibice, i nikad ne znaš ko je bed gaj od ove trojice, a nigdje loptice. Tri autokratska predsjednička režima. Oni su svi predsjednici. Jučer je bio sastanak, danas smo mislili da napravimo sjednicu, gdje bi četvorke sjele, da izglasamo privremeno finansiranje kantona, oni tada ne bi predsjedavali, nego bismo uz njihovu saglasnost skupštinu vodili Marjanović i ja, da kanton ima plate, a da oni nastave poslije da se dogovaraju. Pečat je kod službenice koja je ovlaštena po ustavnim procedurama.

Oni su htjeli vlast na vrat, na nos. To nije dobro u demokratiji. Hitni prevrati povlače određene konsekvence. Na hampu su htjeli da promijene vladu, hitnim sjednicama. Vlast se ne mijenja hitno, “osim ako mi nismo okupirali vlast, a oni došli pa nas strijeljali”. Šestorka nije bila diktatorksa niti tiranska vlast da je se tako izbaci… To se radi sjednicama, uz najave

Batko: “Tri stranke su podijelilie BiH i sad se vi njima našli kofrčit. To je jedini plijen..”

Nikšić: “Kod nas su braća Rusi i braća Turci, a Evropljani su stranci. Našu državu je orobilo nekoliko falmilija. Postoji recept kako se to radi. A ima i kako se s tim devera. Braća Evropljani su tražili da se objave plate u kantonu i oni nam pokušavaju pomoći. Nismo Forto i ja.

Nekoliko familija želi svoj dio države. Ako prestanu da nas handre, mi ćemo biti krivi, ovako su oni krivi. To je psihoza. Postoje interpretacije da je Erdogad platio SDA-u kampanju. To su navodi sa ulice. Nesuvislo je imati BANU, pokraj ANUBIH.”

Batko: “Forto je razvalio mozak, idući na posao tramvajem. On se nama našao kofrčit. Kakav to premijer može biti u tramvaju. To ima samo u budalaštinama poput Švedske. Pa ih onda ubiju. A naši u koloni od 30-ak automobila.”

Nikšić: “Analiziram, hoće da uvakufe državnu imovinu. Zulfikar Pašić je od svojih para koje je dobio iz Švicarske napravio institut, a ovi nisu nikoga ni iškolovali, ni izliječini, čak zabranjuju da se djeca liječe od naših para.

Prelazimo na neofeudalizam. Mi smo porobljeni. Komunisti su srednju građansku klasu vidjeli kao neprijatelja i gledali su da ih otjeraju. Ovi isto 30 godina tjeraju građane iz gradova. Ja se nadam da se može desiti građanska revolucija… Tražili smo kapitalizam, a ne feudalizam i neofašizam.”

Batko: “Da li prelaziš u zelene?”

Nikšić: “Ja sam slobodarska ljevica. Nisam autokrata. Uviđamo probleme sa planetom, jer su se bogati slojevi raspojasali. Zeleni su najveća ljevica i zato hoću da imam zelenu, radikalnu slobodarsku ljevicu. Moraš iz baglama izbiti sve, da bi se nešto promijenilo.”

Nikšić je prije današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će se razmatrati i glasati o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo i druge sjednice na kojoj će biti određen termin kada će se glasati o (ne)povjerenju aktuelnoj Vladi, u Udri muški poručio: “BiH je zarobljena država od strane nekoliko familija! Braća Evropljani dali recept protiv te pošasti”Zadnje dodane

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica, Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja, obilježava se danas, 26.02.2020. godine u 20 bh. gradova, diskusijom djece i mladih na temu vršnjačkog nasilja i sadnjom drveta prijateljstva

Preporučujemo

Ad acta: Korupcija

U emisiji "Ad acta", na Radiju OTVORENA MREŽA; urednica i novinarka Tatjana Drljić je govorila o koruipciji