Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Damir Marjanović: Kanton Sarajevo se nalazi pred blokadom

15. 01. 2020 - 08:16
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Damir Marjanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo putem svoje Facebook stranice kazao je da se KS nalazi pred blokadom. On je rekao kako je zajedno sa Damirom Nikšićem inicirao odvojene sastanke sa predstavnicima vodećih stranaka "dvije četvorke", nakon kojih je poručio da je dogovor moguć, budući da je ugroženo funkcioniranje zdravstvenog sistema, socijalna davanja, plaće i druga osnovna ljudska prava.

"Onda neće biti bitno ko je u pravu a ko ne, onda će građani mirne duše moći da kažu da se taoci političkih prepucavanja i borbe za vlast. Ipak, šanse da se takvo što izbjegne postoje i mi nemamo pravo da ih ne pokušamo iskoristiti, pa iako ispali i navini i politički nedorasli", napisao je Marjanović.

Njegov post prenosimo u cjelosti:

"Ukratko: Kanton Sarajevo se nalazi pred blokadom. Netko će reći da je to nečiji smišljen politički potez a netko će reći da je to zbog nepoštivanja procedura i nepoznavanja zakona.

Običnom građaninu to u biti nije niti bitno, no bitno mu je da se stvore uvjeti u kojima će plate dolaziti na vrijeme, u kojima će socijalna davanja biti redovno isplaćivana, u kojima neće doći u pitanje funkcioniranje zdravstvenoga sistema, u kojima neće doći u pitanje realizacija započetih projekata, u kojima neće biti ugrožena njegova osnovna i ljudska prava.

Bližimo se polovini mjeseca januara i sada, ako se nešto ne poduzme, sve ovo nabrojano bi od februara moglo biti ugroženo i Kanton Sarajevo bi se i stvarno mogao naći u blokadi! Onda neće biti bitno ko je u pravu a ko ne, onda će građani mirne duše moći da kažu da se taoci političkih prepucavanja i borbe za vlast.

Ipak, šanse da se takvo što izbjegne postoje i mi nemamo pravo da ih ne pokušamo iskoristiti, pa iako ispali i navini i politički nedorasli. Stoga su dva neovisna, samostalna (zovite kako to hoćete) Damira danas inicirala dva odvojena sastanka predstavnicima vodećih stranaka dvije četvorke.

U tim odvojenim sastancima se dalo naslutiti da je dogovor moguć. Shodno tome zakazan je zajednički sastanak koji će se održati prije tog famoznog 16. januara, i na njemu ćemo vidjeti da li je naš današnji optimizam ujedno i opravdan.

Nadamo se da će razum i odgovornost za građane biti ti koji će prevagnuti na političkom tasu, te da ćemo ipak tog 16. januara u skupštinskoj sali donijeti odluke koje će spriječiti blokadu glavnog grada. Čini se da nam tako malo treba da se to desi!"

Poručio je Marjanović da se nada da će razum i odgovornost za građane biti ti koji će prevagnuti na političkom tasu, te da će se na Skupštini 16. januara donijeti odluke koje će spriječiti blokadu glavnog grada BiH.Zadnje dodane

Preporučujemo