Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Zenička policija nije deblokirala Autobusku stanicu po zahtjevu gradonačelnika

14. 01. 2020 - 11:12
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Zenička policija nije postupila po zahtjevu gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji je jučer poslijepodne poslao dopis te tražio da policija danas u 8 sati deblokira Autobusku stanicu u tom gradu.

Radnici JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", čiji su autobusi ostali bez goriva, još od 31. decembra prošle godine tu stanicu drže u blokadi te ne dozvoljavaju polaske niti dolaske na perone.

- U svakom slučaju, ko god da dođe od nadležnih organa, odnosno ako dođe policija, mi smo spremni s njima razgovarati. Ukoliko donesu i neke zaključke, mi ćemo se skloniti. Ali, ukoliko dođe neka privatna zaštitarska agencija, imat će problema s nama. Pozvat ćemo i policiju da intervenira - kazao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

Oni očekuju da će se u četvrtak, 16. januara, na sjednici Gradskog vijeća riješiti situacija te da će već u petak početi održavati svoje linije. Već su počeli, kaže on, pripremati autobuse.

- Na Autobusku stanicu gradonačelnik polaže pravo svojim izjavama. Mi svojim izjavama polažemo pravo na Autobusku stanicu pa ćemo vidjeti ko je u pravu - kaže Sarvan.

Njegov kolega Hazrudin Bilić, koji je prošle sedmice predvodio grupu od 20-ak radnika koji su od utorka do subote u holu stanice štrajkovali glađu, najavljuje da će do četvrtka i sjednice Vijeća “svojim tijelima štititi naše i dobro građana Zenice”.

On je pozvao građane tog grada da im se u četvrtak u 10 sati pridruže na platou ispred zgrade Gradske uprave, gdje će čekati ishod sjednice Gradskog vijeća.

Najavljuje da će, ukoliko gradonačelnik Kasumović odluči opstruirati rješenje za njihovo preduzeće, blokirati i zgradu Gradske uprave te da neće dozvoliti nikome izaći “dok se ne usvoji budžet”.

 

TAGOVI:Preporučujemo