Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

mTechno Radio Showcase_ S5EP3

09. 01. 2020 - 14:21
|
|
by udrimuski.ba/Davor Pavelić
|
foto: Davor Pavelić

Sovimo večeras u 22h!

mTechno Radio Showcase sa Wordom i gostima uživo od 22:00h na talasima Radija OTVORENA MREŽA u cijeloj BiH, te nas možete gledati putem direktnog videostrima na stranici mTechno Records 

Studijski brojevi telefona: +387 33 861-436/437

SLIKA1

Kroz dosadašnje 4 sezone emisije #mTechno ekipa je promovisala elektroniku na područiju cijele BiH, ali i šire  putem direktnog videostreama. Ekipa je promovisala i domaću scenu, evente i event organizacije, a ugostili su i nekolicinu domaćih DJ-a. U petoj sezoni emisije fokus stavljaju na rad domaćeg brenda mTechno Records i njihove muzike.

HaridoSLIKA2

Prvi gost u petoj sezoni emisije je sarajevski producent i DJ, Harido Benz.
Harido Benz je gostovao u emisiji i prethodnih sezona, a ovog puta će vrtiti promotivni set nakon svog prvog ikada izdanja "4Matic" koje je izašlo na mTechno a još uvijek je exluzivno na beatportu. "4Matic" je traka nosilac na kompilaciji kodnog naziva "Futura" koja je podržana od nekoliko sjajnih imena kao što su:Joseph Capriati, Paco Osuna, Cristian Varela, Paula Cazaneve, Godiva, Gaga, Worda, Tea Vuckovic, Alen Milivojevic, Vontech, Fabian Jakopetz, Different Grooves, Global Dance Session i mnogi domaći i regionalni DJevi.

FuturaSLIKA3

Novo izdanje na mTechno Records pod nazivom "Futura" je nosač zvuka sa 9 sjajnih traka od 5 novih imena na mTechno i 5 iz standardnog rostera.Debitirali su: Harido Benz, Okeli (BiH), J.Blofeld (Njemačka), Tias (Hrvatska), Dejan Jorgacevic (Srbija), dok iz standardnog rostera tu su: Konstantinus, Muhi (Srbija), Ben Tax (Njemačka), Daneey (Austrija), Almir Ljusa (BiH).

Izdanje je exluzivno na #beatport od 25/12/2019 i možete ga preuzeti na:
MTR032 V.A.Compilation - Futura Donwload

MostarSLIKA4

PREPORUČUJEMO! 

U sekciji preporučujemo nalazi se event koji raduje sve ljubitelje elektronike, naime nakon više od decenije OTVARA se klub Oxygen (Biosphere) u Mostaru. Nova event organizacija "Electro Den" za otvorenje je spremila sudar mladosti i iskustva. 
Mladost predstavljaju 2 mlada DJ-a iz susjedne nam Hrvatske, u pitanju su pokretač 'Delta Sound Ind.' organizacije koja je pravila najbolje manje evente u Dalmaciji, dvadesettrogodišnji M.Schuman iz Komina te mladi Matej iz Ploča.
Headliner je iskusni sarajevski producent i DJ, Worda vlasnik mTechno Records i urednik mTechno Radio Showcase emisije. Worda je imao sjajnu 2019 godinu, upisao je nekoliko sjajnih nastupa na: Exit Festival 2019, Mostar Summer Fest 2019, Burn Evolution Fest, Komin, a godinu je završio sa mTechno eventima u Sarajevu i Tuzli, a avanture u 2020 započinje upravo iz Mostara.
 
Event u Mostaru zakazan je za 17/01/2020, a u naredna 2 četvrtka najsretnije slušatelje i slušalice očekuju po 2 promotivne ulaznice.

Više informacija o eventu možete pronaći na 
Electro Den Presents // WORDA x M.Schuman x Matej  

Pratite #mTechno putem fejsbuk stranice mTechno Records
te putem instagrama: mTechno Records Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo