Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Sretnu novu 2020. godinu, želi vam udrimuski.ba: "Da imaš zdravlja i da imaš sreće, da ti se ostvare želje i manje i veće.."

31. 12. 2019 - 14:51
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Ilustracija

"Da imaš zdravlja i da imaš sreće, da ti se ostvare želje i manje i veće, da zračiš vedrinom, a odbaciš tugu, da liniju života imaš dugu, da ti se snovi ostvare na javi, da lijepe misli imaš u glavi, da ti drage osobe budu dio sna i nek ti je SRETNA GODINA NOVA"

Treba se prisjetiti “recepta” poznatog pjesnika, Mike Antića o tome kako priuštiti sretnu i uspješnu novu godinu.

“Uzeti 12 mjeseci, dobro ih očistiti od gorčine, sebičnosti, cjepidlačenja i straha. Svaki mjesec pažljivo isjeckati na 30 ili 31 dan, tako da je zaliha dovoljna za godinu dana. Svaki dan posebno ispuniti nadjevom: Od jedne trećine rada, trećine duševne vedrine i trećine humora – uz dodatak tri žlice optimizma, jedne žlice strpljenja, zrnca ironije i prstohvata takta. Tu masu preliti obilno ljubavlju. Gotovo jelo ukrasite buketićem sitnih pažnji i servirati ga svakog dana, s obaveznom vedrinom, uz šoljicu dobrog osvježavajućeg čaja.”

Sretnu novu 2020. godinu, želi vam udrimuski.ba!

TAGOVI:Zadnje dodane

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica, Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja, obilježava se danas, 26.02.2020. godine u 20 bh. gradova, diskusijom djece i mladih na temu vršnjačkog nasilja i sadnjom drveta prijateljstva

Preporučujemo

Ad acta: Korupcija

U emisiji "Ad acta", na Radiju OTVORENA MREŽA; urednica i novinarka Tatjana Drljić je govorila o koruipciji