Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Batko: "Bosanci i Hercegovci spasimo oca kćerki, budimo humani!"

23. 12. 2019 - 13:14
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Autor emisije "Udri muški" dr. Almir Čehajić - Batko donosi još jednu "tešku i tužnu" životnu priču iz Bosne i Hercegovine. Ovaj put o "humanoj borbi" kćerke da spasi život svoga oca.

"Ovo je priča o očevima koji imaju kćerke. Ovo je priča o kćerki Almini koja se "hrabro bori" da joj otac Hazim ne umre, i čini sve da ga spasi", počinje priču Batko u svom obraćanju bh. naciji. "Pedesettrogodišnjem invalidu u penziji Hazimu Kusturi dijagnosticiran je maligni melanom kože, a jedini spas mu je terapija i liječenje čija je cijena 200.000 KM u Turskoj ili 280.000 KM u BiH. Doktori mu, u slučaju da ne obezbijedi terapiju, predviđaju još nekoliko mjeseci života", dodao je Batko.

Hamzina 23-godišnja kćerka Almina u emisiji "Udri muški",  moli sve građane Bosne i Hercegovine ali i šire, da pomognu u još jednoj borbi, koja se samim pomenom iznosa novca potrebnog za terapiju, čini najtežim za postići.

aminaUM

Almir Čehajić Batko: "Da li se iko ikada zapitao odakle porodici toliki novac?"

“Borim se sa nečim ogromnim i nadam se da ću se izboriti. Borim se za svog oca isto kao što se danas roditelji bore za svu svoju bolesnu djecu. Ja ne mogu dozvoliti da da se ja ne borim za svog babu. Moram se izboriti za njega. Još uvijek sam mala djevojčica i ni pod razno ne bih bila spremna da ostanem bez njega, tako da sam ja pokrenula akciju“, kaže Almina Kustura.

apel

Terapija od 12 mjeseci i liječenje u Turskoj je jedini vid ozdravljenja i pomoći.

Almina Kustura ne odustajem od borbe!

“Moj otac se od maja bori sa ovom bolešću. Nekako je krenulo sve bezazleno, ali ovo je najagresivniji oblik tumora tako da se proširio dosta. Na zadnjem sastanku sa doktoricom saopćeno je da ima mogućnost liječenja, i naravno babo se obradovao kad je to čuo. Međutim u sljedećem trenutku mu se srušio sav svijet kad je ista ta doktorica rekla da je jedina terapija koja bi mu mogla pomoći ona koja košta oko 280 hiljada KM ovdje kod nas. Ja ne mogu ni zamisliti kako je njemu bilo u tom momentu kad je samo to čuo. Preteško“, ističe Almina Kustura, lavica koja ne odustaje od borbe za svog oca.

Živimo u svijetu gdje se ozdravljenje čini najskupljim, a sve ono što nam je već dostupno, nešto što nije važnije od tuđe muke i boli, postaje, nažalost, prioritet.

"Pozivam Bosance i Hercegovce, pozivam sve one koji nas gledaju, ali i one koji nas ne gledaju, pokažimo snagu i budimo ujedinjeni u spašavanju bh. građana! Mi to možemo kao i uvijek do sada! Spasimo oca kćerki, spasimo oca ovoj maloj-velikoj lavici koja se bori za život svoga oca", riječi su Almira Čehajića kojim poziva sve građane da se ujedine u humanosti koja nam je tako potrebna na ovim prostorima.

Korisnici BH Telecoma, pozivom na broj 090 292 020 mogu donirati 3 KM plus PDV.

U hrabroj borbi kćerke da spasi život svog oca, građani mogu pomoći uplatama na brojeve računa:

3060353002792238 (BAM),
Ba393060353002799707 (CHF)
BA393060353002796506 (EUR) 
BA393060353002797379 (USD)

Uplate možete izvršiti i putem paypala.Zadnje dodane

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica, Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja, obilježava se danas, 26.02.2020. godine u 20 bh. gradova, diskusijom djece i mladih na temu vršnjačkog nasilja i sadnjom drveta prijateljstva

Preporučujemo

Ad acta: Korupcija

U emisiji "Ad acta", na Radiju OTVORENA MREŽA; urednica i novinarka Tatjana Drljić je govorila o koruipciji