Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Muhamed Fazlagić Fazla u emisiji Udri Muški

19. 12. 2019 - 13:53
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Jutros u emisiji Udri Muški sastala su se stara druga dva, koja su se nakon toliko godina sreli ponovo u emisiji Udri Muški.

IMG5510

Muhamed Fazlagić Fazla i Almir Čehajić Batko prisjetili su se svojih mladalačkih dana, kako je to sve izgledalo nekada, ali i samog predstavljanja na Eurosongu 1993 godine.

Muhamed Fazlagić Fazla sa svojom ekipom u jeku rata 1993. godine izašao je iz opkoljenog Sarajeva i uputio se u Dublin gdje je na Eurosongu predstavljao tek osamostaljenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu s pjesmom “Sva bol svijeta”.

“Ponekad imam “flashbackove” tih situacija, na aerodromu su nas čak dva puta hvatali francuski Unproforci i vraćali nas na Dobrinju. Najupečatljivija slika mi je snijeg, blato i ja u cipelama mog druga Dade Milanovića, ostao sam bos trčeći po aerodromu, tako da sam iz trećeg puta pretrčao pistu bosonog”, prisjeća se Fazla.

U toku emisije, stigao je veliki broj poruka svih gledalaca i slušalaca, koji su se prisjetili tog vremena, a svi su se složili u istom da ova pjesma je i danas veliki hit, i da ponovo ode na Eurosong sigurno bi ostvarila veliki plasman.

Kompletno gostovanje Muhameda Fazlagića Fazle pregledajte u videu:

Pjesma "Sva bol svijeta" na Eurosongu 1993.

 

 Zadnje dodane

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica, Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja, obilježava se danas, 26.02.2020. godine u 20 bh. gradova, diskusijom djece i mladih na temu vršnjačkog nasilja i sadnjom drveta prijateljstva

Preporučujemo

Ad acta: Korupcija

U emisiji "Ad acta", na Radiju OTVORENA MREŽA; urednica i novinarka Tatjana Drljić je govorila o koruipciji