Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Proljeće u decembru: Temperature i do 15 stepeni

14. 12. 2019 - 12:41
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme prije podne. U jutarnjim satima u nizinama sa kišom, u Bosni rijetko i sa susnježicom. U višim područjima snijeg. Od sredine dana postepeno razvedravanje prvo na području Hercegovine i Krajine i postepeno prema istoku zemlje prema večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 11 do 15.

Drugog dana vikenda većinom sunčano uz umjerenu naoblaku, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Magla je izgledna po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4, na jugu zemlje do 9. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16.

U utorak pretežno oblačno se prognozira na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne pretežno sunčano. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 15.Preporučujemo