Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

KJP Centar Skenderija spremno dočekuje 50. rođenan, pripreme u završnoj fazi

26. 11. 2019 - 13:48
|
|
by udrimuski.ba/klix

 

Povodom proslavljanja 50 godina od osnivanja, KJP Centar Skenderija priređuje slavljenički koncert na kojem će nastupiti Haris Džinović, jedan od najboljih interpretatora narodne muzike.

Koncert će biti održan 29. novembra u Dvorani Mirza Delibašić.

"Za tu priliku je Skenderija, koja je organizator ovog veličanstvenog događajam pripremila dvoranu koja ima savršen izgled koncertne dvorane po uzoru na moderne u regionu, a ujedno je takav izgled i simbolika autentičnog izgleda kada je i otvorena davne 1969. godine", naveli su organizatori.

Dodali su kako su veoma zadovoljni interesom posjetilaca za prisustvo ovom značajnom kultnom događaju te pozivaju sve fanove Harisa Džinovića, kojeg će za ovu priliku pratiti najbolji orkestar u regiji - Orkestar Radio televizije Bosne i Hercegovine, da zajedno slave i uživaju u interpretaciji njegovih najvećih hitova.

"U tehničkoj realizaciji se koristiti vrhunska produkcija zvuka, svjetla i scenskih efekata, a i scenografija će biti posebno dizajnirana i predstavljati prijatno iznenanađenje za publiku u dvorani te će to biti zasigurno lijepa i nezaboravna noć u kojoj će uživati građani Glavnog Grada Bosne i Hercegovine", saopćili su organizatori.

Generalni medijski pokrovitelj ove maniferstacije je Radio televizija Bosne i Hercegovine, koja će i snimiti ovaj koncert.Zadnje dodane

Preporučujemo