Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Zvizdić sa ambasadorima Hrvatske i Crne Gore

18. 11. 2019 - 15:58
|
|
by udrimuski.ba - Vijesti.ba
|
foto: ilustracija

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u odvojenim susretima ambasadore Hrvatske Ivana Sabolića i Crne Gore Obrada Mišu Stanišića.

 

Upoznao ih je sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i rekao da  su odnosi između država dobri i da je neophodno raditi na daljnjem unapređenju saradnje. 

Tokom razgovora sa ambasadorom Sabolićem, predsjedavajući Zvizdić je rekao da Bosna i Hercegovina i Hrvatska dijele najdužu granicu i izrazio nadu da će Hrvatska nastaviti pomagati Bosni i Hercegovini na ostvarivanju euroatlantske perspektive. 

U razgovoru sa ambasadorom Stanišićem, predsjedavajući Zvizdić je istaknuo dobru saradnju sa Crnom Gorom  i naglasio pozitivan učinak potpisanog sporazuma o granicama između dvije države. Iskazana je želja za unapređenjem bilateralnih odnosa i na proširenje saradnje u oblastima privrede, kulture i transporta.

Ambasadori Sabolić i Stanišić su iskazali punu podršku euroatlantskim integracijama  Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić je ambasadorima Saboliću i Stanišiću poželio  uspjeh o obavljanju misije u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

TAGOVI:Preporučujemo