Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Osmanović: Podržat ćemo SDS i PDP u deblokiranja rada Parlamenta BiH

14. 11. 2019 - 13:13
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Šef kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović reagirao je na izjavu koju je zastupnik PDP-a Branislava Borenovića dao u razgovoru za Klix.ba, a koja se odnosi na izmjene Poslovnika o radu Zastupničkog doma PSBiH.

 

Borenovića je jučer izjavio kako SDA zajedno sa SNSD-om i HDZ-om nije potpisala inicijativu PDP-a i SDS-a za izmjene Poslovnika o radu Zastupničkog doma PSBiH, a koje imaju za cilj deblokadu rada Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. 

 

Ovim povodom Osmanović je zamolio Borenovića da prije nego što izađe u javnost provjeri činjenice. 

 

"SDA je otvoreno podržala inicijativu PDP-a i SDS-a za izmjene Poslovnika o radu Zastupničkog doma PSBiH koje bi omogućile deblokadu rada Parlamentarne skupštine BiH. Jedini razlog tome što je nismo dosad potpisali je što nam nije ni dostavljen pisani prijedlog", kazao je Osmanović. 

 

On ističe da je pitanje za Borenovića zbog čega je inicijativa dostavljena drugim stranaka, a nije SDA-u, iako je ova stranka izrazila javnu podršku.

 

"Svaka inicijativa koja će voditi ka deblokadi Parlamentarne skupštine BiH ima našu podršku", zaključio je Osmanović.Preporučujemo