Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Hillary Clinton kaže da je pod "velikim pritiskom" da se kandidira za izbore

13. 11. 2019 - 13:30
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Reuters

Bivša američka državna tajnica i kandidatkinja na prošlim predsjedničkim izborima u SAD-u Hillary Clinton rekla je da je "pod velikim pritiskom" da izazove američkog predsjednika Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima sljedeće godine, objavio je u srijedu BBC.

Bivša demokratska predsjednička kandidatkinja nije isključila tu mogućnost. "Nikad ne reci nikad", rekla je za BBC.

Hillary Clinton (72) rekla je da "cijelo vrijeme" razmišlja o tome kakva bi predsjednica bila da je pobijedila Trumpa 2016.

Već se sedamnaest demokrata natječe za kandidaturu stranke za izbore 2020.

"Cijelo vrijeme razmišljam kakva bih predsjednica bila i što bih učinila drugačije i što bi to značilo našoj zemlji i svijetu", rekla je bivša njujorška senatorica.

"Tko god pobijedi na sljedećim izborima imat će velik zadatak, morat će ispraviti sve što je uništeno", rekla je nekadašnja američka prva dama.

Na ponovni upit hoće li ući u utrku u posljednjem trenutku, Clinton ponavlja: "Kao što sam već rekla, nikad, nikad, ali nikad ne reci nikad".

"Pod velikim sam pritiskom od brojnih ljudi da razmislim o tome", zaključila je Clinton.

TAGOVI:Zadnje dodane

Vatrena stihija stigla do Sidneja

Požar koji hara 60 kilometara sjeverno od australskog grada Sidneja trenutno je toliko velik da se ne može ugasiti, upozorili su vatrogasci

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“