Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Zaposleni u Huaweiju dobit će bonuse jer su izdržali američke sankcije

12. 11. 2019 - 14:03
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Huawei će isplatiti bonuse svojim radnicima jer su pomogli da kompanija izdrži američke sankcije koje su ugrozile njeno poslovanje sa mobilnim telefonima i ostale poslovne aktivnosti.

 

Kompanija je objavila da će 90.000 zaposlenih podijeliti dvije milijarde juana, odnosno 285 miliona dolara. To znači da će svaki zaposlenik dobiti po 3.100 dolara. Svih 180.000 radnika Huaweija dobit će dodatke uz mjesečnu zaradu.

Kineski gigant potvrdio je da je objava o bonusima na društvenim mrežama autentična, ali nije želio da dodatno komentariše, prenio je AP.

Zaposlenima je poručeno da su bonusi "zahvalnica za trud" koji ulažu od kada su SAD u maju obustavile prodaju tehnoloških komponenti kineskoj firmi.

Veće bonuse primit će zaposleni u proizvodnji čipova, istraživačkim i razvojnim aktivnostima, kao i lica koja rade u proizvodnim pogonima.

Huawie je izvršio promjene u svom proizvodnom procesu da bi što manje koristio američke komponente.

TAGOVI:Zadnje dodane

Vatrena stihija stigla do Sidneja

Požar koji hara 60 kilometara sjeverno od australskog grada Sidneja trenutno je toliko velik da se ne može ugasiti, upozorili su vatrogasci

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“