Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Otvaranje zimske sezone na Jahorini 7. decembra uz Bryana Ferryja

12. 11. 2019 - 11:43
|
|
by N1 - udrimuski.ba
|
foto: Olimpijski centar Jahorina

Zimska turistička sezona na Jahorini počeće 7. decembra koncertom svjetske muzičke zvijezde Bryana Ferryja, a karte se mogu kupiti još danas, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da za ovaj koncert vlada veliko interesovanje u BiH i regionu.

On je naveo da je Jahorina zaslužila da ugosti muzičku legendu kao što je Ferry, te da je koncert izuzetno značajan jer poslije Zimskih olimpijskih igara 1984. godine i legendarnog Vučka žele vratiti planini svjetski sjaj.

"Glavna navika Ferryja je da noćima razmišlja o tome šta se sve može promijeniti u svijetu, kao što i mi želimo da našim radom i projektima, od kojih je jedan i ovaj koncert, promijenimo sliku o Jahorini i pokažemo da smo zaista svjetski ski-centar", naglašava Ljevnaić.

On je naveo da su prethodnih godina uložena značajna sredstva u staze, žičare, smještajne kapacitete, a povodom otvaranja zimske sezone održavani veliki koncerti vodećih regionalnih muzičkih zvijezda, a ove godine Jahorina ide korak dalje i priključuje se vodećim evropskim ski-centrima.

"Za realizaciju ovakvog poduhvata trebalo je imati ideju i mnogo hrabrosti i upornosti", istakao je Ljevnaić.

Partner Olimpijskog centra "Jahorina" u realizaciji koncerta je banjalučka agencija "MINT", čiji je direktor Milena Mijatović rekla da publiku očekuju dva sata audio-vizuelnog spektakla prema svjetskim standardima.

Ona je naglasila da je koncert Bryana Ferryja produkcijski vrlo zahtjevan projekat, budući da sa njim dolazi njegov tim od 25 vrhunskih profesionalaca.

Karte za koncert mogu se kupiti na www.kupikartu.ba.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo