Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vučić i Macron uz čašicu armanjaka razgovarali o budućnosti evropskih integracija

12. 11. 2019 - 09:50
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da je imao veoma srdačan, otvoren i prijateljski razgovor sa predsjednikom Francuske Emmauelom Macronom.

 

Vučić je Macronu rekao da bi Srbija željela da joj se jasno kaže šta može da očekuje i čemu da se nada u budućnosti kada je riječ o evropskim integracijama.

 

On je novinarima izjavio da je Macronu izložio detalje inicijative sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom o "mini Šengenu".

 

Macron ga je pitao da li očekuje i druge zemlje regiona u toj inicijativi, a Vučić je istakao da se tome nada, prenose mediji.

 

Vučić je uvjeren da će Macron i javno podržati tu inicijativu.

 

 

 

Predsjednik Srbije je rekao da je tokom večere, koju je Macron ranije priredio za učesnike Pariskog foruma o miru, razgovarao sa mnogim zvaničnicima iz svijeta, a sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom razgovarao je, prije svega, o Kosovu.

 

 

 

 Zadnje dodane

Fudbalskom savezu Kosova prijeti suspenzija

Fudbalski savez Kosova mogao bi biti suspendovan na period između dvije i pet godina iz takmičenja pod okriljem UEFA-e i FIFA-e, prenijela je većina mediji iz Prištine vijest koju je prvi objavio Infosport

Preporučujemo

Snijeg prekrio olimpijski grad

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova

Majda Kovač: „Moramo prevazići paniku, vjerovati stručnim službama i ne nasijedati na dezinformacije“

Majda Kovač: " Zemljotres je prirodna pojava koja se ne može predvidjeti i zbog toga su posljedice razorne. Strah je najjače ljudsko osjećanje i radimo tada nešto što ne bismo trebali; zato je neophodno da svi u kući imamo tranzistore, brojeve hitnih službi, lijekove, predmete kojima bismo mogli udarati o zid i prokrčiti eventualne naslage nagomilanog materijala. Moramo prevazići paniku i vjerovati stručnim i nadležnim službama, ne nasijedajući na dezinformacije koje kruže internetom.“