Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Bez snijega u novembru

11. 11. 2019 - 12:55
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Usljed pritjecanja vlažne i tople zračne masa sa juga, početak druge dekade novembra obilježit će nadprosječno toplo i pretežno oblačno vrijeme sa kišom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Više padavina prognozira se u Hercegovini i u Krajini, a na istoku i sjeveroistoku zemlje očekuje se slaba kiša uz češća razdoblja bez padavina. Magle i niske oblačnosti može biti ponegdje u centralnim i sjevernim područjima Bosne. Tokom prvog dijela sedmice puhat će umjeren do jak vjetar u južnim i jugozapadnim područjima.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 5°C do 11°C u Bosni, u Hercegovini do 14°C. Maksimalne dnevne temperature kretat će se od 10°C do 15°C u Bosni, na jugu zemlje do 20 °C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama i naredne sedmice (18 - 25.11.) nastavlja se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Kiša će biti izraženija u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Temperature zraka u blagom padu, ali će mrazevi i u ovom periodu na manjim visinama izostati.

Jutarnje temperature zraka prognoziraju se između 2°C i 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 10°C. Najveće očekivane dnevne temperature između 6 i 12°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo