Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Napadači na Kolašinca i Ozila priznali krivicu

07. 11. 2019 - 10:40
|
|
by udrimuski.ba - AA
|
foto: twitter

Londonska Metropolitanska policija objavila u srijedu da su dvojica muškaraca optužena za pokušaj pljačke i napad na fudbalere Arsenala Mesuta Ozila i Seada Kolašinca priznali krivicu.

Ashley Smith (30) i Jordan Northover (26) priznali su pokušaj pljačke koji se dogodio 25. jula ove godine u ulici Platts Lane u londonskoj četvrti Hamstead.

"Snimke CCTV-a pokazuju kako se nisu ustručavali izvući oružje kad su postavljali zahtjeve, ali nisu se ni potrudili da izvrše plan do kraja. Jedna žrtva je stajala na tlu i odbila osumnjičene", navodi se u službenom saopštenju policije.

Policija je danas objavila i nešto duži snimak napada koji je ranije pušten u javnost, a na kojem se vidi kako napadač prijeti nožem Kolašincu, ali se bh. reprezentativac brzo snašao i otjerao ga.

Ozil je u jednom momentu napustio automobil i ušao u obližnji turski restoran, strahujući za život, dok se Kolašinac suprotstavio jednom od napadača.

Britanski mediji su pisali ranije su se napadači na kraju razbježali te da nisu uspjeli pokrasti fudbalere Arsenala.

Glasnogovornik Arsenala je izjavio da su igrači bili meta pokušaja krađe automobila.Zadnje dodane

Erdogan u posjeti SAD-u

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas će otputovati u dvodnevnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)

Preporučujemo

Mektić za tešku migrantsku krizu krivi Dodika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine planski opstruira realizaciju bilo kakvih predloženih mjera jer tako želi srušiti Bosnu i Hercegovinu kao državu, kaže državni ministar sigurnosti