Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Biciklistkinja koja je Trumpu pokazala srednji prst pobijedila na izborima

07. 11. 2019 - 10:25
|
|
by udrimuski.ba - Hina
|
foto: AFP

Amerikanka Juli Briskman, koja se u listopadu 2017. proslavila kada je snimljena kako pokazuje predsjedniku Donaldu Trumpu srednji prst dok se vozi na biciklu pokraj predsjedničke povorke porazila je u utorak republikanskog protukandidata i osvojila njegov mandat u nadzornom vijeću okruga Loudouna u Virginiji.

Briskman, novopečena političarka, sada će predstavljati četvrt Algonkian u vijeću koji obuhvaća populaciju od 400.000 stanovnika.

"To je fantastičan osjećaj, nestvarno je", rekla je 52-godišnja majka dvoje djece za Washington Post. "Protekle su dvije godine bile burne. Sada pomažemo tome da Loudoun postane područje demokrata". Ona je pobjedom na izborima istisnula dosadašnjeg republikanskog člana vijeća.

Nakon što je njezina snimka osvojila društvene medije Briskman je dobila otkaz i potom je tužila tvrtku Akima optužujući je da joj je otkazom povrijedila pravo na slobodu govora i da više brine zbog odmazde Trumpove administracije. Posao nije dobila ali je dobila otpremninu.

Prema njezinoj internetskoj stranici vodila je kampanju za izdašnije financiranje obrazovnog sustava i bolje učiteljske plaće, jednake plaće za žene i muškarce i za potporu malim poduzećima.

U Virginiji je na lokalnim izborima održanima u utorak Demokratska stranka odnijela niz pobjeda uključujući većinu u oba doma parlamenta te savezne države.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Ad acta: Korupcija

U emisiji "Ad acta", na Radiju OTVORENA MREŽA; urednica i novinarka Tatjana Drljić je govorila o koruipciji

Ad acta: Nasilje nad djecom u digitalnom okruženju

U emisiji "Ad acta"na Radiju OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Tatjana Drljić, razgovaralo se o rezultatima istraživanja sprovedenih u Bosni i Hercegovini koji ukazuju na da se djeca suočavaju s ozbiljnim problemima u digitalnom okruženju