Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Putin: Jačamo odbranu, nikome ne prijetimo

06. 11. 2019 - 15:26
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija nastaviti da razvija svoj odbrambeni potencijal, ali da to ne znači da nekome prijeti i da je spremna da učini sve da bi podstakla proces razoružavanja.

 

"Naša vojska i mornarica su dokazale visoku spremnost i nameravamo da jačamo naš odbrambeni potencijal, stavimo u stanje pripravnosti hipersonične i laserske sisteme zajedno sa drugim savremenim oružanim sistemima koje za sada druge zemlje ne posjeduju", rekao je Putin.

Putin je, na sastanku sa oficirima i tužiocima, naglasio da to, međutim, nije razlog da Rusija bilo kome prijeti.

"Naprotiv, spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da podstaknemo razoružanje, imajući u vidu naše nove oružane sisteme, čiji je jedini cilj garantovanje bezbjednosti među rastućim prijetnjama sa kojima se suočavamo", kazao je Putin, prenosi Tanjug.

Putin je dodao da su vojne vježbe od ključne važnosti za razvoj ruskog odbrambenog sektora.

"Želio bih da napomenem da je ove godine broj vježbi povećan za četvrtinu. Važno je nastaviti sa povećanjem profesionalnog nivoa oficira i vojnika, kao i jačanjem discipline i morala. To je ključni faktor odbrambenog kapaciteta oružanih snaga", zaključio je Putin.

TAGOVI:Zadnje dodane

Erdogan u posjeti SAD-u

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas će otputovati u dvodnevnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)

Preporučujemo

Mektić za tešku migrantsku krizu krivi Dodika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine planski opstruira realizaciju bilo kakvih predloženih mjera jer tako želi srušiti Bosnu i Hercegovinu kao državu, kaže državni ministar sigurnosti