Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Govornica: Logoraška iskustva

05. 11. 2019 - 15:00
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Gosti u Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi Rubina Čengić su bili logoraši Janko Samouković iz Višegrada, Zlatko Prkić iz Vareša i Amir Smiječanin iz Sarajeva.

Oni su govorili o svojim logoraškim iskustvima. Kažu da su kroz susrete i razgovore o vlastitim stradanjima shvatili da je na svim stranama bilo zlostavljana i da je na sivm stranama bilo žrtava, te da osjećaju nevjerovatan ponos i prkos zbog činjenice da su iz vlastitih stradanja izašli kao bolji ljudi, da ne mrze nikoga i da rade na pomirenju ljudi u BiH. Njihov cilj je podsjetiti sve ljude  da je rat veliko zlo.
Oni su dio kampanje javnog govorenja o ratnim iskustvima koju kroz projekat ProBudućnost provode Karitas i CRS uz podršku USAID-a u BiH.
Slušaoci koji su zvali su rekli da je ovo bila jedna od najkorisnijih emisija u serijalu Govornica jer pokazuje da se razlike među nama i nedavna istorija moraju prevazići.

 

 

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo