Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Jovanović: Srbija je kapitulirala na Kosovu, kao Nijemci 1945.

04. 11. 2019 - 16:30
|
|
by Kosovo onlajn - udrimuski.ba
|
foto: Kosovo onlajn

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je, za TV Kljan, da ni Srbija ni Kosovo nisu spremni za konačni dogovor, te da je Srbija kapitulirala 1999. godine.

Na pitanje novinara TV Kljan Jovanović je potvrdio da smatra da je Srbija kapitulirala na Kosovu i dodao: "Naravno. Kapitulacija je bila ista kao i Njemačka 1945. godine", prenosi portal "Kosovo onlajn.

"Prvo su kapitulirali pred Amerikancima, a onda je Žukov stigao i rekao im da dođu ponovo i kapitulirali pred Rusima.Nije spremna, kao što nije ni Kosovo", rekao je odgovarajući na pitanje da li je Srbija spremna za konačni dogovor.

Prema njegovim riječima Rusija je blokirala sporazum, dok Sjedinjene Države nisu bile koherentne.

„Rusi neće dozvoliti konsolidaciju ovog dijela Evrope. To im nije u interesu. To je njihova politika. Morate se bojati Rusa”, kazao je, ali i dodao da ne treba vjerovati ni drugima, uz pitanje sa kim se razgovara. “Da li sa Hoytom Yeem, Matthewom Palmerom, sada sa Grenellom ... s kim razgovaramo", dodao je lider LDP-a.

Jovanović kaže da je Srbija trebalo da prizna Kosovo, ali je izgubila šanse za rješavanje problema 1999. godine u Rambujeu, a potom i Ahtisarijevim planom.Preporučujemo