Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Komedija "Šta ćemo sad" autora Branka Đurića Đure 8. novembra u Narodnom pozorištu Mostar

04. 11. 2019 - 14:44
|
|
by udrimuski.ba/klix
|
foto: Google

Predstava "Šta ćemo sad?" autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića bit će odigrana u petak, 8. novembra, u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni...?

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

“'Šta ćemo sad?' je moderna, aktuelna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterisao predstavu, kazavši kako je 'Šta ćemo sad?' poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. 'Znaš ono, pjevaš, a plačeš'. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: 'Jesmo li mi sami postali vic?'", saopćeno je iz Narodnog pozorišta u Mostaru.

Predstava “Šta ćemo sad?” je osvojila Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”, a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere. Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Mostaru svakim radnim danom od 9 do 14 sati. Rezervacije možete izvršiti pozivom na broj 036/550-128, putem emaila [email protected]a ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.Zadnje dodane

Preporučujemo