Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

"Joker" zaradio više od 900 miliona dolara na kino blagajnama širom svijeta

03. 11. 2019 - 14:56
|
|
by udrimuski.ba/klix
|
foto: Google

Film "Joker" s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi je zaradom od 900 miliona dolara u svjetskoj prodaji karata oborio još jedan rekord. Velika je to pobjeda za Warner Bros studio i DC, ali i reditelja Todda Phillipsa, naročito jer "Joker" nije tradicionalni film o superjunacima.

Film "Joker", čija je produkcija koštala skromnih 60 miliona dolara, Warner Bros studiju i njegovim partnerima (Village Roadshow i Bron Studios) donosi zaradu od 500 miliona dolara.

Ovaj mračni antijunački film R-kategorije (kategorija filmova koje mlađi od 17 godina ne smiju gledati bez pratnje roditelja) je od početka prikazivanja oborio niz rekorda kojima je pretekao čak i "Deadpoola" koji je zaradio 783 miliona dolara.

Analitičari smatraju da će "Joker" do kraja kinoprikazivanja zaraditi 950 miliona dolara ili više, piše Hollywood Reporter.

Kada je riječ o filmova o superjunacima "Joker" se trenutno nalazi na 13. mjestu, odmah ispred "Spidermana 3" koji je zaradio 895 miliona dolara. Ako gledamo samo ostarenja DC-ja onda je "Joker" na četvrtom mjesto, odmah nakon "Aquamana" koji je zaradio 1.14 milijarde dolara te filmova "The Dark Knight Rises" čija je zarada 1,08 milijardi dolara i "The Dark Knight" čija je zarada 1 milijarda dolara iz trilogije Christofera Nolana. Ovo su brojke dobjene bez uračunavanja inflacije.

 

 Zadnje dodane

Počelo snimanje novog filma Pjera Žalice

U filmu glume Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Seksan, Admir Glamočak, Dženita Imamović Omerović, Branislav Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija

Preporučujemo

Mektić za tešku migrantsku krizu krivi Dodika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine planski opstruira realizaciju bilo kakvih predloženih mjera jer tako želi srušiti Bosnu i Hercegovinu kao državu, kaže državni ministar sigurnosti