Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Govornica: KOLIKO VJERUJETE MEDIJIMA?

25. 10. 2019 - 15:23
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U "Govornici", emisiji Radija OTVORENA MREŽA, gosti urednika i voditelja Darka Došla su bili Dragan Dursać, kolumnista i Milkica Milojević, članica Udruženja ''BH novinari''.
Posljednje istraživanje rađeno na temu koliko vjerujete novinarima, tj. medijima u BiH, pokazalo je da anketirani građani više vjeruju vjerskim velikodostojnicima, nego novinarima. Posebno je zabrinjavajuće to što su, ako je vjerovati rezultatima ankete, čak i političari više napredovali od novinara, po pitanju povjerenja građana. Kolumnista Dragan Bursać, je dan-dva prije naše emisije, na svom FB profilu, objavio status u kojem je napisao da će prestati da plaća RTV taksu. Njegov osnovni razlog je kaže taj, što ga iz RTRS-a kao jednog od javnih emitera u BiH, nikada nisu pozvali da gostuje u programu ove kuće. ''Zašto bi plaćao taksu nekome, u čiju kuću nisam dobrodošao'', zapitao se javno Bursać. A da je RTRS sa svojim programskim načelima, evdientno bliži aktuelnoj entitetskoj vlasti, nego gledaocima, potvrdila je doskorašnja predsjednica udruženja''BH novinari'' Milkica Milojević, koja je ovu kuću etiketirala kao režimsku.

 

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi