Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UEFA-ina zabrana Delijama završila skandalom u Londonu

23. 10. 2019 - 15:27
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

Fudbalski klub Tottenham objavio je da će pokrenuti istragu, jer su se na sinoćnjoj utakmici protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona na tribinama pojavili navijači gostujućeg tima uprkos zabrani Evropske fudbalske federacije (UEFA).

 

Na stadionu Tottenhama pojavila se grupa u kojoj je bilo više od 200 Zvezdinih pristalica, iako im je bila zabranjena kupovina ulaznica zbog rasističkog ponašanja. UEFA će sačekati izvještaj delegata sa utakmice, pa zatim donijeti odluku o eventualnoj istrazi i pokretanju disciplinskog postupka.

Navijači Crvene zvezde ilegalno su nabavili pojedinačne ulaznice i obišli jedan dio stadiona kako bi se okupili kao grupa. Zaštitari i policija zadržali su grupu na jednom mjestu, jer ih je bio preveliki broj da bi ih mogli izbaciti sa tribina. Pokrenuli smo detaljnu istragu da bi smo shvatili kako su došli do ulaznica i preduzećemo najoštrije mjere protiv bilo kojeg pojedinca za kojeg se utvrdi da im je prodao ulaznicu“, saopštili su iz Tottenhama.

Inače, utakmicu trećeg kola grupe “B“ Lige šampiona londonski klub je dobio rezultatom 5:0. Na tabeli lider je Bayern sa devet bodova, a slijede Tottenham sa četiri, Crvena zvezda sa tri i Olympiakos sa jednim.Zadnje dodane

Ibrahimović se vraća u Milan?

Zlatan Ibrahimović trebao bi se vratiti u talijanski AC Milan nakon završetka angažmana u LA Galaxyju, izjavio je u petak povjerenik za Američku nogometnu ligu (MLS) Don Garber

Preporučujemo

Rinko Golubović obilježio 50 godina karijere

„Prije je bio samo jedan medij i mnogo više kontrole. Ja sam za standardizaciju, ali protiv sam cenzure. Danas sve prolazi. No, sada publika može da bira koga će slušati i gledati. "- kaže Rinko Golubovićl, u Udri Muški.