Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Udarne grupe o migrantima i povratku bh. državljana sa stranih ratišta

22. 10. 2019 - 16:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sazvala je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv teorizma i Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije.

 

Ovo je prvi put da se održava zajednički sastanak dviju udarnih grupa, a razlog je aktuelna situacija povezana s povratkom državljana BiH sa stranih ratišta kao i sigurnosna i humanitarna situacija u BiH, povezana s boravkom većeg broja ilegalnih migranata u BiH.

Zaključeno je da se nastavi intenzivan rad, u okviru nadležnosti institucija i agencija, te da se nastavi i unaprijedi suradnja svih instititucija u cilju poboljšanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini. 

Na sastanku je sudjelovalo više od 30 sudionika, među kojima čelnici, direktori i visoki dužnosnici pravosudnih institucija kao i agencija za provođenje zakona sa razine BiH, oba entiteta i Brčko Distikta BiH, sa zajedničkim ciljem, dogovaranjem i koordinacijom daljih aktivnosti u navedenim oblastima.

Također, na sastanku su prisustvovali i predstavnici međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava u BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo