Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Razgovarano o projektima i suradnji HNV-a BiH i Grada Sarajeva

22. 10. 2019 - 16:35
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas u sarajevskoj Vijećnici predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća BiH (HNVBiH) Marija Pejića, predstavnicu Udruge "Facultas za prosperitet mladeži" Ivanu Krstanović te tajnicu HNV-a BiH Radmilu Mijatović.

 

Razgovarano je o položaju i perspektivama hrvatskog naroda u gradu Sarajevu, kulturi, održivosti identiteta, očuvanju tradicije, jezika, zapošljavanju mladih, pristupu javnim resursima, restituciji, statusu braniteljske populacije HVO Sarajevo i drugim temama.

Također, bilo je riječi i o projektima Hrvatskog narodnog vijeća BiH i partnerskih hrvatskih nevladinih organizacija iz Sarajeva i suradnji s Gradom Sarajevom.

Predsjednik HNV-a BiH Marijo Pejić uručio je gradonačelniku Grada Sarajeva Abdulahu Skaki zahvalnicu za podršku radu Hrvatskog narodnog vijeća BiH i doprinos očuvanju kulture i tradicije bosanskohercegovačkih Hrvata u Sarajevu, saopćeno je iz Pres-službe HNV-a BiH.Zadnje dodane

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda