Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Letu štuke i Zoster sviraju u Banjaluci

22. 10. 2019 - 08:35
|
|
by udrimuski.ba/nezavisne.com
|
foto: nezavisne.com

Nakon spektakularnog koncerta jedne od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda - Manua Čaoa, koji je održan 17. oktobra, nastavlja se koncertni program u banjalučkom Klubu studenata (KSB). I novembar će u KSB-u biti u znaku odlične muzike.

Obilježiće ga nastupi nekih od najpoznatijih bh. bendova, koji uživaju veliku popularnost u cijeloj regiji.

Mostarski sada već kultni sastav "Zoster" pred banjalučkom publikom zasviraće u petak, 8. novembra.

Kraj mjeseca, tačnije 30. novembra, u subotu, rezervisan je za nastup sarajevske grupe "Letu štuke".

Bend "Zoster", u koji se gotovo svi zaljube na prvo slušanje zbog jasnih poruka u njihovim pjesmama i specifičnog i jedinstvenog zvuka, od katarze regea daba, roka pa do odličnih "psych" momenata, već gotovo 20 godina je prisutan na regionalnoj muzičkoj sceni.

Bend nastaje kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto više kaže i učini. Pored samostalnih koncerata koje su imali u gotovo svim većim gradovima u regiji, svirali su i u mnogim evropskim gradovima, te na većini festivala u regiji.

Bend je svakim nastupom u gradu na Vrbasu oduševljavao publiku, pa se po riječima organizatora isto očekuje i ovog puta.

Sarajevska grupa "Letu štuke", predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom, već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom "Letu štuke" objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji kako među publikom, tako i kritikom, koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove.

"Letu štuke" nakon sedam godina albumske stagnacije u novembru 2018. objavili su četvrti studijski album "Topla voda", kojeg su uspješno predstavili publici u sklopu regijske koncertne promocije.

"Bože zdravlja", "Supermarket", "Bočice", "Zemlja gori", na kojem su "Štuke" udružile snage s "Dubioza kolektivom", i "Topla voda" noseći su singlovi aktuelnog albuma, koji će pred banjalučkom publikom promovisati 30. novembra u KSB-u.

Cijena pojedinačne ulaznice po događaju u pretprodaji je 10 KM, a na dan koncerta biće 14 KM.

Prodajna mjesta su Klub studenata (KSB) i "Peckham Pub".

Početak prodaje karata je najavljen za srijedu.

 Zadnje dodane

Otkriveno zašto je da Vinci ostavio brojne slike nedovršene

Nesvjestica je uzrokovala traumatsko oštećenje živaca desne ruke Leonarda da Vincija te bi mogla biti razlog zašto su njegove slikarske vještine oslabjele u njegovoj kasnoj karijeri, odnosno zašto je tokom posljednjih pet godina slikarstva ostavio brojne slike nedovršene, uključujući i Mona Lisu

Preporučujemo

Mektić za tešku migrantsku krizu krivi Dodika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine planski opstruira realizaciju bilo kakvih predloženih mjera jer tako želi srušiti Bosnu i Hercegovinu kao državu, kaže državni ministar sigurnosti