Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Napeto u Banovićima: Imenuje se novi NO u rudniku

21. 10. 2019 - 09:21
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Za danas je zakazana vanredna sjednica Skupštine Rudnika mrkog uglja (RMU) Banovići, na koju je pozvano hiljadu i 400 malih dioničara.

Na sjednici se očekuje smjena Nadzornog odbora, a događaj je ocijenjen kao visokorizičan, zbog čega će, na zahtjev Federalne vlade, u Banovićima biti angažovan dodatni broj policajaca.

Sindikalna organizacija Rudnika, pozvala je radnike da ostanu na svojim radnim mjestima. Poručuju da Rudnik ima pravo na sazivanje skupštine, te da je odluka o angažovanju policije, samo dodatni pritisak na Rudnik Banovići.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić za BHRT je rekao kako je Nadzornom odboru Rudnika istekao mandat, zbog čega će biti imenovani novi članovi tog tijela, kao i da danas u Banovićima ne očekuje probleme.
 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda