Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Hahn: Razočaravajuća odluka o Albaniji i S. Makedoniji

18. 10. 2019 - 15:23
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

Komesar za pristupne pregovore Johanes Han kaže da je razočaravajuća činjenica da EU lideri nisu održali svoju riječ i otvorile pristupne pregovore sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

"Zemlje članice sada moraju da se izjasne koliko su ozbiljne u svojoj posvećenosti EU integraciji Zapadnog Balkan", poručio je Han na savom Twitter nalogu.

On je ocijenio da u pitanju "trenutka slave" za EU.

"Odbijanje da se prizna dokazani napredak imaće negativne posljedice, uključujući i rizik destabilizacije Zapadnog Balkana sa punim uticajem na EU", zaključio je Han u svom tvitu povodom rasprave o proširenju EU koja se više od šest sati vodila u Evropskom savjetu i završila bez zaključaka.

TAGOVI:Preporučujemo

Profesor Radiša Antić: „Zlo ne postoji kao imenica i nema ontološku vrijednost“

Antić: „Smisao života je sreća. Cilj ljudskog života je sreća. Depresija je bolest savremenog svijeta, od koje obolijevaju i djeca i tinejdžeri.Svijest mora postati samoreflektivna. Jedina smo inteligencija za koju znamo koja postavlja pitanja univerzuma. Kada bismo mogli doći do smisla, a samo ga Bog može dati, to može dobrim dijelom riješiti probleme sa kojima se suočavamo.“