Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Jugoslav Ćosić: Priča o antisrpskim medijima je radikalska tradicija

18. 10. 2019 - 15:16
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: N1

U zemlji koja ima tešku istoriju ubistava novinara niko ne bi trebalo da odmahuje rukom na pritiske na novinare, rekao je za Deutsche Welle (DW) direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić.

"Srbija ima tako tešku i frustrirajuću istoriju sa ubistvima novinara, pokušajima ubistava, paljenjem kuća, ovakvim pritiscima. Ne znam da li iko može da dozvoli luksuz i da kaže ma to je običan incident", rekao je Ćosić za DW govoreći o posljednjem incidentu kada su dvojica maskiranih muškaraca u dvorište TV N1 ubacili letke na kojima piše "Republika Srbija doviđenja. Dobrodošli u Luksemburg".

Ćosić je podsjetio da je prije izvjesnog vremena predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prestao da spominje "američku televiziju".

"Uz neku vrstu poluizvinjenja i to tek kad ga je upozorila naša novinarka. Kao, on do sada nije kapirao kakvu vrstu karme nama to donosi. To se ne mijenja iz vremena radikala – samo nazovi medije antisrpskim! To se radilo devedesetih, a radi se i sada. Sad je samo inkarnacija drukčija – sad smo 'luksemburški'", navodi Ćosić.

Dodaje da se "gura" priča da TV N1 nelegalno posluje iako je, podsjeća Ćosić, premijerka jasno rekla da televizija posluje tako što koristi "rupe u zakonu".

"U cijelom svijetu je to eufemizam za poslovanje po zakonu samo što ona ne smije to javno kaže", ističe Ćosić.

Cijeli intervju sa Jugoslavom Ćosićem pročitajte na sajtu DW.Preporučujemo