Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Crnadak: SNSD, SDA i HDZ su jedini krivci za stanje u BiH

16. 10. 2019 - 20:24
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: ilustracija

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da je još jedna velika greška i šteta napravljena sa stavom SNSD, SDA i HDZ da institucije budu blokirane dok ove stanke pregovaraju.

Prema njegovim riječima, građani su vidjeli koliko je to pogubno.

''Krajnje je vrijeme da se institucije stave u funkciju, a pregovori neka traju paralelno dok ne završe. Na ovakav način blokirati i zarobiti život, to je nečuveno. Veliku odgovornost za sebe su preuzeli SDA, SNSD i HDZ. To su najveći krivci. Njih neću da razdvajam. Oni nisu najveći krivci, oni su jedini krivci. Ne želim da učestvujem u njihovoj raspravi. Oni su jedni krivci i zato smatramo da se hitno mora početi raditi'', kazao je Igor Crnadak.

Crnadak je naglasio da je Bosna i Hercegovina u odnosu s Evropskom unijom blizu dobijanja kandidatskog statusa, ali da je osnovni problem činjenica da nova vlast nije formirana.

''Blizu smo kandidatskog statusa i mislim da vrlo brzo po okončanju procesa formiranja vlasti bismo imalu tu zvaničnu odluku. U svakom slučaju vidite da danas nema na dnevnom redu sastanaka ključnih evropskih institucija i glavni razlog je za to izgubljenih godinu dana. Pedesetak puta su se sastajali, dva sporazuma potpisali, a na kraju ništa nisu napravili'', dodao je Crnadak.

TAGOVI:Preporučujemo