Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

"Zmajeve" će večeras bodriti 400 navijača

15. 10. 2019 - 08:06
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: G. Šumar

Našu reprezentaciju večeras (20:45 sati) će na Olimpijskom stadionu u Atini, u osmoj kvalifikacionoj utakmici za Euro 2020, bodriti 400 navijača, saznajemo u Fudbalskoj federaciji Grčke. 

Naime, sinoć je završena online prodaja ulaznica. Nogometni savez BiH, kao ni Fudbalska federacija Grčke, nisu vršili direktnu prodaju ulaznica za predstojeću kvalifikacionu utakmicu grupe „J“, ali su nadgledali proceduru kupovine.

- Prodaja ulaznica za navijače BiH išla je preko posebnog linka... Navijači će ulaznice printati lično. To je jedini način na koji se moglo kupiti ulaznice jer prema važećem grčkom zakonu, svaka ulaznica koja se izdaje za utakmicu mora sadržavati ime i prezime, kao i broj pasoša, saznajemo jutros u Fudbalskoj federaciji Grčke.

Cijena ulaznice za navijače BiH je 10 eura. Svi naši navijači su dužni da kod sebe, prilikom ulaska na stadion, imaju svoje pasoše. Za navijače Bosne i Hercegovine rezervisani je sektori 19, čiji je kapacitet 1.713 mjesta.

- Obavještavamo bh. navijače koji će pratiti utakmicu kvalifikacija za Euro 2020 između selekcija Grčke i BiH, a dolaze organizovano autobusima, kombijima ili vlastitim vozilima, da ako žele mogu biti u konvoju koji će biti pod pratnjom grčke policije. Mjesto okupljanja je na lokaciji „Panathinaikon (Kalimarmaron) stadium“ u 19 sati. Grčka policija će organizovati pratnju za sva vozila bh. navijača koji se nađu u konvoju na stadion OAKA, te nakon utakmice na isti način ih vratiti na početnu destinaciju, sugeriraju iz Nogometnog saveza BiH.

Kako smo saznali u Fudbalskoj federaciji Grčke, večeras će na Olimpijskom stadionu koji ima preko 70.000 sjedećih mjesta biti samo 6.000 naavijača.

TAGOVI:Zadnje dodane

Ibrahimović se vraća u Milan?

Zlatan Ibrahimović trebao bi se vratiti u talijanski AC Milan nakon završetka angažmana u LA Galaxyju, izjavio je u petak povjerenik za Američku nogometnu ligu (MLS) Don Garber

Rijeka nije bila filijala ni Zvezde, ni Partizana! Više je dinamovaca bilo u Zvezdi…

Predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović je novom nacionalističkom izjavom, ponovo uzburkala strasti u regionu i to kroz sport. Grabar-Kitarović je uoči premijere filma "Ivanova igra" u Splitu, istakla da je u vrijeme bivše Jugoslavije, fudbal bio "izraz nacionalne pripadnosti", ali da je klub iz njenog rodnog grada Rijeke, bio rezervni sastav Partizana i Crvene zvezde

Preporučujemo

Mektić za tešku migrantsku krizu krivi Dodika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine planski opstruira realizaciju bilo kakvih predloženih mjera jer tako želi srušiti Bosnu i Hercegovinu kao državu, kaže državni ministar sigurnosti