Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA: PROTEST RUDARA U JAMI STRANJANI

14. 10. 2019 - 15:09
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U "Govornici", emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi Darko Došlo, gosti su bili Sinan Husić, predsjednik Saveza sindikata rudara FBiH i Ismet Hodžić, član Sindikata rudnika Breza i Saveza sindikata rudara FBiH.


Zašto je i kako okončan protest rudara u Jami ''Stranjani'', RMU Zenica?

Nakon dvije noći, (ne)prespavane dole u jami i najave da će ići do ''kraja'', (sukobiti se i sa policijom i na kraju ako ne daj Bože zatreba potopiti jamu) rudari su naprasno prekinuli štrajk i pristali na uslove poslodavca. Naravno da nisu trebali ostati danima pod zemljom i ugroziti vlastite živote, ali i rudari i svi drugi koji nisu zadovoljni situacijom u kojoj se nalaze, moraju shvatiti da njihove probleme neće riješiti niko drugi. Problema ima potvrdio je i predsjednik Sindikata g-din Husić, ali je kako je rekao sreća pa su ovoga puta imali alternativu, tj. niko od rudara neće ostati bez posla.

 Zadnje dodane

Govornica: Logoraška iskustva

Gosti u Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi Rubina Čengić su bili logoraši Janko Samouković iz Višegrada, Zlatko Prkić iz Vareša i Amir Smiječanin iz Sarajeva

Preporučujemo

Rinko Golubović obilježio 50 godina karijere

„Prije je bio samo jedan medij i mnogo više kontrole. Ja sam za standardizaciju, ali protiv sam cenzure. Danas sve prolazi. No, sada publika može da bira koga će slušati i gledati. "- kaže Rinko Golubovićl, u Udri Muški.