Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA: PROTEST RUDARA U JAMI STRANJANI

14. 10. 2019 - 15:09
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U "Govornici", emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi Darko Došlo, gosti su bili Sinan Husić, predsjednik Saveza sindikata rudara FBiH i Ismet Hodžić, član Sindikata rudnika Breza i Saveza sindikata rudara FBiH.


Zašto je i kako okončan protest rudara u Jami ''Stranjani'', RMU Zenica?

Nakon dvije noći, (ne)prespavane dole u jami i najave da će ići do ''kraja'', (sukobiti se i sa policijom i na kraju ako ne daj Bože zatreba potopiti jamu) rudari su naprasno prekinuli štrajk i pristali na uslove poslodavca. Naravno da nisu trebali ostati danima pod zemljom i ugroziti vlastite živote, ali i rudari i svi drugi koji nisu zadovoljni situacijom u kojoj se nalaze, moraju shvatiti da njihove probleme neće riješiti niko drugi. Problema ima potvrdio je i predsjednik Sindikata g-din Husić, ali je kako je rekao sreća pa su ovoga puta imali alternativu, tj. niko od rudara neće ostati bez posla.

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo