Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Eliud Kipchoge postao prvi atletičar koji je istrčao maraton za manje od dva sata

12. 10. 2019 - 11:14
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Google
Tridesetčetverogodišnji Kenijac Eliud Kipchoge postao je prvi atletičar u historiji koji je uspio istrčati maraton za manje od dva sata.
Kipchoge je svoj podvig ostvario danas u Beču, a pratio ga je 41 pacemaker te automobil koji je održavao konstantu brzinu.

Atletičar je imao veliku podršku u ostvarenju svog cilja, a to je da se upiše u historiju kao prvi atletičar koji je završio maraton za manje od dva sata. U cilj je ušao sprintom i ostvario vrijeme od sat, 59 minuta i 40 sekundi. Za to vrijeme je pretrčao 42 kilometra i 195 metara.

Potom je uslijedilo slavlje s okupljenom publikom, a tu je bila i njegova supruga Grace te njihova djeca.

Kipchoge je trčao maraton pod nazivom INEOS 1:59 Challenge. Kao što je poznato, radi se o aktuelnom olimpijskom rekorderu i najboljem maratoncu u historiji.


Zadnje dodane

Profesor Tomsen: Rizik od infekcije tokom utakmica gotovo i ne postoji!

Ministarstvo zdravstva Danske je u saradnji s tamošnjim Nogometnim savezom napravilo analizu koliko bi potencijalno zaraženi nogometaš mogao biti koban po ostale saigrače, kao i protivničke igrače tokom utakmice. Studija bazirana na temelju kretanja nogometaša u zadnjih 14 kola njihovog prvenstva pokazala je da je rizik uistinu minimalan. Izračunali su da će svaki nogometaš u prosjeku biti u blizini zaraženog igrača tek minutu i po

Preporučujemo