Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

U Mostaru izložba fotografija 'Sjećas li se Sarajeva'

11. 10. 2019 - 15:58
|
|
by udrimuski.ba - Fena
|
foto: Fena

Poznati svjetski fotograf Milomir Kovačević Strašni predstavit će se mostarskoj publici izložbom čije je otvaranje predviđeno u subotu, 19. oktobra, u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 19 sati.

Organizatori izložbe "Sjećaš li se Sarajeva” su Francuski institut u BiH i Centar za kulturu Mostar.

Kolekcija fotografija iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća donosi portrete Sarajlija, ali i dijelove urbanog mozaika tog grada, saopćili su organizatori.

Milomir Kovačević Strašni rođen je u Čajniču, a danas živi i radi u Parizu. Njegova umjetnička djela donose njegovu ličnu priču, ali i kolektivnu historiju.

Od njegovih prvih dijela o tabuima jugoslavenskog društva do scena iz svakodnevnog života građana opkoljenog Sarajeva, Strašni donosi trenutke realnosti uhvaćene u osjećajima suprotnosti te uspijeva spojiti generalno suprotne teme.

Između intimnosti i univerzalnosti, života i smrti, prošlosti i sadašnjosti, vječnog i prolaznog, on je umjetnik koji budi nostalgiju i sjećanje.

Fotografije koje će biti predstavljene u sklopu izložbe "Sjećaš li se Sarajeva" primjeri su unaprijed izabranih tema koji nas vode 30 godina unazad i bude posebnu emociju.Zadnje dodane

Preporučujemo